Wednesday, January 31, 2007

31 Januari 07 ( Rabu )

7.00 a.m :
Aku hanya melihat isteriku pergi ke sekolahnya dengan motor yang baru aku baiki semalam. dengan penuh harapan janganlaa hari ni ada apa apa yang meragam.

8.00 a.m :
Ustaz Idris menghubungi aku supaya aku keluarkan dulu duit Halaqat sebanyak RM500 sebagai modal awal untuk program Kem Penghayatan Solat.

9.00 a.m :
Dengan azam yang tinggi aku menggagahi menaiki tangga ke tempat derma darah di Hospital Raja Perempuan Zainab II. Sekali lagi aku menggantungkan pengharapan hanya pada Allah agar kedatangan aku kali ini tidak sia-sia

Al-hamdulillah.. aku di terima, cuma aku diminta mengisi perut dulu sebelum menderma. Berkenalan dengan seorang Cina Muslim, Hasnul berasal dari Penang, daripada buku derma darahnya aku lihat hari ni dah kali ke 106 dia menderma. Terkejut aku, biar betul!!!

Bila dia expalain bahawa sekarang dah ada satu sistem baru dalam derma darah, aku lupa namanya apa, tapi cara ni dia hanya ambil darah kuning ( plasma ) dan paletelate sahaja, darah merag akan dimasukkan balik ke dalam tubuh. Menjadikan kita boleh menderma darah sekerap 2 kali sebulan. Masha Allah, aku baru tahu... besarnya keagunganMu yang Allah..

10.30 a.m :
Hantar kereta ke kedai Lan. Dia tak ada, serahkan kepada anak buahnya.

Aku menerima kunjungan Bajili, datang bertanyakan tentang mengisi borang minta sumbangan Majlis Agama Islam Negeri Sembilan. Aku cakap setakat aku tahu dan ajak dia minum.

Zohor :
Menjalankan tugasan macam biasa.

Makan tengah hari di Maras.

3.00 :
Ustazah Wan Asiah telefon aku minta aku ganti dia ceramah Hijrah kepada Muslimat Kampung Dusun, lepas Asar. Aku setuju.

Asar :
Di Dewan Khaidir Khatib. Semasa solat telefon asyik berbunyi, aku ingatkan Muslimat kampung Dusun sebab janji pukul 5. Lepas Solat bila cek missed call, Nombor isteri aku yang tertera. Bila baca mesej " ABE MUTO PUNOH"

Berkejar aku pergi mengambilnya dekat JPJ Panji. dan terus ke tempat ceramah. aku lewat setengah jam. Dah ramai pun Muslimat menunggu.

7.00 :
Sampai ke rumah, tubuh aku letih, fikirkan kuliah malam ni di Masjid Cherang, Usrah Pemuda Negeri di PUTIK dan Usrah MTD Tanjong Mas di Surau Al-Mukminiin.

I'm Back!!!

Assalamualaikum wrh wbh

Aku kembali dalam blog ini.. tapi hanya untuk melakarkan riwayat hidupku untuk menjadi kenangan dalam diriku..

Semoga Allah menguatkan hatiku untuk menulis dan dapat aku abadikan segala isi hatiku dalam ruangan ini..

Wassalam

I'm Back!!!

Assalamualaikum wrh wbh

Aku kembali dalam blog ini.. tapi hanya untuk melakarkan riwayat hidupku untuk menjadi kenangan dalam diriku..

Semoga Allah menguatkan hatiku untuk menulis dan dapat aku abadikan segala isi hatiku dalam ruangan ini..

Wassalam